Olimpos kamp alanları, hippi havası, ağaç evleri ve antik kalıntılarının yanı sıra büyüleyici kumsalları ile ünlü, sonsuz gençlik iksiri olarak adlandırılan Olympos’un cazibesini artırıyor. Otelleri, bungalowları (ağaç ev) ve Likya kalıntılarıyla bir bohem sığınağı olarak bilinen Olympos, doğal ve tarihi öneminden ötürü koruma altında. Doğal güzelliklerle tarihi atmosferin iç içe geçtiği, masalsı bir yer olan Olympos, adeta bir saklı cennet.
Antalya’nın güneyinde, Phaselis gibi önemli bir liman kenti olan ve adını 2 bin 375 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’ndan alan Olympos, pek çok aktivite imkanı sunuyor. Adrasan-Olympos hattında dağ yürüyüşlerine katılabilir, eski Likya uygarlığının kalıntılarını keşfedebilirsiniz. Yamaç paraşütü, kaya tırmanışı, dalış, tekne turu, kano, bisiklet ya da ATV kiralama gibi macera dolu aktiviteler de mümkün. Elbette Olimpos kamp alanlarını da unutmamak gerek. Biz de sizler için eksiksiz bir Olimpos kamp alanları rehberi hazırladık. Bu rehberde, Olympos’un eşsiz doğasında yer alan kamp alanlarının hizmetleri ve etkinlikleri hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.
İçindekiler
- 1 Ücretsiz Olimpos Kamp Alanları
- 2 Ücretli Olimpos Kamp Alanları
- 2.1 Olimpos Kamp Alanı
- 2.2 Zeytin Pansiyon
- 2.3 Yalınayak Olympos Kamp Alanı
- 2.4 Ada Pansiyon ve Kamp Alanı
- 2.5 Koala Bungalows
- 2.6 Hayalet Kamp Alanı
- 2.7 Hala’nın Yeri Kamp Alanı
- 2.8 Bellerofon Karavan ve Kamp Alanı
- 2.9 Kalinka Bungalows ve Kamp Alanı
- 2.10 HCO Kamp Alanı
- 2.11 Elif Kamp Alanı
- 2.12 Deep Green Bungalows
- 2.13 Engin Pansiyon ve Kamp Alanı
- 2.14 Eski Beyaz Bungalows
- 2.15 Keçi Kamp Alanı ve Restoran
- 2.16 Aylak Yaşam Kampı
- 2.17 Meeting Point Kamp Alanı
- 2.18 Olympos Don Kişot Pansiyon
- 2.19 Olympos İnci Pansiyon
- 2.20 Kadir’in Yeri Ağaç Evleri
- 3 Çevredeki Kamp Alanları
Ücretsiz Olimpos Kamp Alanları
Çıralı Sahili Kamp Alanı
Çıralı Sahili Kamp Alanı, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı Olympos’taki Beydağları Milli Parkının sınırları içerisinde yer alıyor. Kemer ilçesindeki Ulupınar bölgesinde bulunan Yaklaşık 3 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan bu sahil, ince taneli kumuyla dikkat çektiği gibi koruma altındaki Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının da üreme alanı olarak biliniyor. Ancak, nesli tükenmekte olan bu canlıları korumak için bazı konularda hassas olmanız bekleniyor. Çünkü deniz kaplumbağaları, yumurtalarını 2 ay boyunca kayaların altına gömüyorlar ve gelişimlerini tamamladıktan sonra, yalnızca geceleri yumurtadan çıkıyorlar. Yumurtaları korumak amacıyla plajda şezlong ve şemsiye kullanımına izin verilmiyor. Ayrıca, geceleri kumsalda çok yüksek sesle konuşmadığınızdan ya da müzik dinlemediğinizden ve etrafa çok fazla ışık tutmadığınızdan emin olmalısınız. Aksi halde, yavru kaplumbağaları korkutarak onların yön algısını bozma riskiniz olabiliyor ve deniz kaplumbağaları, bir daha asla denize giden yolu bulamayabiliyorlar.
Karaburun mevkiinde, denize 100-150 metre mesafesi olan, deniz ve ormanın içiçe geçtiği, özgün bitki ve hayvan türlerinin yaşam alanı olan Çıralı, Antik Likya Yolu’nun güzergâhlarından birinin geçtiği önemli bir nokta olarak kabul ediliyor. Olympos’un doğu tarafında, Caretta Carettaların yumurtladığı görkemli kumsal ve birçok bitki türünün bir arada yaşadığı kıyı kumulları ile ünlü Yanartaş yerleşimi karşınıza çıkıyor. Çıralı isminin kaynağı, Olympos’taki bu yerleşim olarak kabul ediliyor. Kentin birkaç km güneybatısında, Çakaltepe olarak bilinen tepenin güney yamacında sürekli olarak bir alev parlıyor. Özellikle geceleri etkileyici bir görüntüsü olan bu doğa olayına, yüzyıllardır aynı noktadan yeryüzüne ulaşan metan gazı vesile oluyor. Eski Yunan mitolojisinde ise bu efsanevi ateşin ağzından alevler çıkaran bir yaratık olan Khimaira’nın ateşi olduğu düşünülüyor.
Antik Olympos kentinin batısında ve Yanartaş yolu üzerinde yer alan konumu ile Çıralı Sahili Kamp Alanı, gezginlere bilinen anlamdaki tatillere hiç benzemeyen, sıra dışı bir tatil vaat ediyor.
Ücretli Olimpos Kamp Alanları
Olimpos Kamp Alanı
Olympos Kamp Alanı’nın çevresinde tertemiz plajlar ve yeşilin her tonu ormanlarla birlikte Antik Kent ve Milli Tabiat Parkları da yer alıyor. Şahane doğa manzaralarının manzaraların yanı sıra, Olympos Kamp Alanı gezginlere mükemmel bir hizmet sunarak onların çadır ve karavanla konaklamalarına olanak tanıyor. Kamp alanında duş, tuvalet, elektrik, mini buzdolabı, piknik alanları ve barbekü bulunuyor. Kampta, portakal ya da nar ağacının gölgesinde bir hamakta dinlenebiliyor ya da Akdeniz’in insanı yenileyen sularına kendinizi bırakabiliyorsunuz.
Olympos yılın herhangi bir zamanında ziyaretçilerini ağırlarken, eşsiz doğası ile olduğu kadar Yanartaş Dağı, Olympos Antik Kenti, Çıralı Koyu, Tahtalı Dağı (Olympos Dağı), Ceneviz Koyu, Phaselis Antik Kenti, Adrasan sınırlarındaki plajlar, Musa Dağı, Antik Likya Yolu gibi ilgi çekici yerleri ile de onları bambaşka bir boyuta davet ediyor.
Zeytin Pansiyon
Şehir yaşantısı sizin için çekilmez bir hal mi aldı? Şehri bir ağ gibi saran yüksek binaların arasına hapsolma hissinden bunaldınız mı? Öyleyse Olympos sayesinde modern hayata sırtınızı, doğaya ise yüzünüzü dönebilirsiniz. Doğaya yüzünüzü döndüğünüzde, doğa şifalı elleriyle sizi iyileştirmeye başlayacak. Şifa demişken, zeytin ağaçlarından söz etmemek mümkün mü? Rivayete göre, Nuh Peygamber tufanın ardından dünyanın ne durumda olduğunu anlamak için haberci bir beyaz güvercin gönderiyor ve güvercin, ağzında bir zeytin dalı ile geri geliyor. O günden bu yana, zeytin ağaçları barışın ve huzurun sembolü olarak görülüyor.
Olympos Zeytin Pansiyon’da zeytin ağaçlarının arasındaki ağaç evlerde uyurken, sözü edilen bu barış ve huzur sizin de içinize doluyor. Ölümsüz olduğuna inanılan zeytin ağacı Homeros’a yaptığı gibi, sizin kulağınıza da herkese ait olmanın ve hiç kimseye ait olmamanın büyük sırrını fısıldıyor. Zeytin Pansiyon’da çok farklı kültürlerden insanlarla geceleri hiç sönmeyen bir ateşin başında bir araya geldiğinizde, bunun ne demek olduğunu ve tüm farklılıkların aslında bir tür yanılsama olduğunu çok daha iyi anlıyorsunuz. Tanrıların tanrısı olduğu düşünülen Zeus’un dağlarının eteklerinde özgürlüğün gerçek anlamını yeniden idrak ediyorsunuz.
Yalınayak Olympos Kamp Alanı
Yalınayak Olympos Kamp Alanı, berraklığı ile nam salmış mavi suları ile sizi zihninizin yüklerinden arındırarak hafiflemenize olanak tanıyor. Bu sularda taşıdığınız yükler, yerini dinginliğe ve huzura bırakıyor. Dağın eteklerine kurulmuş olan plaj, cırcır böceklerinin peşi sıra sizi kalbinizin sesi ile buluşturuyor. Yemyeşil ormanların, tatlı su kaynaklarının ve tırmanma parkurlarının etkisi ile şehir yaşamında hücrelerinize kadar sinmiş olan gerginliklerden eser kalmıyor. Stresin gergin ruh hali, rahatlığın ön planda olduğu ve her türlü ihtiyacınızın giderilmesinin mümkün olduğu çadırlarda, denize, ormana, hatta Yanartaş’a yakınlaştıkça huzur duygusu ile yer değiştiriyor. Tatil yapma ve dinlenme kavramları, yalınayak Olympos’u keşfederken bambaşka bir anlam kazanıyor. Kamp alanında tüp ile dalış yapabiliyor, tekne turu ile yeni ufuklara doğru yolculuğa çıkabiliyorsunuz. Kaya tırmanışı ile sınırlarınıza meydan okuyabiliyor, yoga seansları ile ruhunuzdaki derinliklerin farkındalığına erişebiliyor, dağ yürüyüşü sayesinde yürümenin felsefesine varabiliyorsunuz. Yazlık sinemasında gösterilen filmler ile geçmişin ve geleceğin kapılarını aralayabileceğiniz Yalınayak Olympos Kamp Alanı’nda, bu sihirli anlarla perçinlenmiş günlerin ardından kendinizdeki olumlu değişimin gözlerden kaçmayacağına ve sizin için hiçbir şeyin bir daha eskisi gibi olmayacağına emin olabilirsiniz.
Eğer konaklamak için tesisin kendi çadırlarını kullanmayı tercih edecekseniz, sabah kahvaltısının ve akşam yemeğinin dâhil olduğu çadır konaklama ücretleri için tesisi arayabilir ya da tesisin resmi Internet sitesi üzerinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Ada Pansiyon ve Kamp Alanı
Ada Pansiyon ve Kamp Alanı’nda, basit olan her şeyin daha da güzel olduğunu ve bizi mutsuz eden şeyin karmaşa olduğunu anlayabiliyorsunuz. Bu nedenle, bu kamp alanındaki otantik çadırların yalnızca konaklama yeri değil bir tür sığınak olduğunu düşünüyorsunuz. Çadırınızı yanınızda getirmeyi tercih ediyorsanız, o zaman korunaklı platformlar ve gölgelik alanlar aracılığı ile Antalya’nın zorlu sıcağından korunma fırsatı bulabiliyorsunuz. Çünkü portakal bahçeleri ile çevrili alan, güneşin de gölgenin de tüm nimetlerinden yararlanmanıza olanak sağlıyor. Aynı zamanda, belirlenen alanlar için elektrik hizmetinden de yararlanabiliyorsunuz. Sınırsız Internet erişimi ile bir yandan teknolojinin olanaklarından geride durmuyor, bir yandan da günün 24 saati sıcak su ile duş ve tuvalet hizmetine ve barda sıcak ya da soğuk servis hizmetine erişebiliyorsunuz. Kamp alanında doğa ile baş başa olmanın romantizmini yaşarken, bir yandan da dağ yürüyüşü, kaya tırmanışı, kano, tüplü dalış ve bunun gibi sporlar da yapabiliyorsunuz.
Bu arada, bungalow konaklama ücretleri yaz sezonuna ve resmi tatil günlerine bağlı olarak değişkenlik gösterdiğinden, güncel fiyatlardan haberdar olmak için mutlaka tesisi telefonla aramanız ya da tesisin resmi internet sitesini ziyaret ederek bilgi edinmeniz öneriliyor.
Koala Bungalows
Olympos Antik Kenti’ne yaklaşık 25 dakika yürüme mesafesinde ve Antimachos’un Lahdi ’ne 2,8 kilometre mesafede olan Koala Bungalows Otel ise iklim kontrollü, kişisel kasası, ayrı tuvaleti ve duş odaları olan odaları ile dikkat çekiyor. Antalya havalimanına 95 kilometre mesafede bulunan otel, bünyesinde çocuklar için DVD/video alanı ve çocuk oyun alanı bulunduruyor. Ayrıca, otelde evcil hayvanların ziyaretçilerle birlikte kalabilmesinin önünde herhangi bir engel bulunmuyor. Buna ek olarak, Internet erişimi, havalimanı servis hizmeti, çamaşırhane, emanet kasası, barbekü, gezi yardımı/bilet servisi, ücretsiz bisiklet hizmeti gibi konularda otelde konaklayanlar için mutlaka çözüm üretiliyor.
Koala Bungalows, nar ve çam ağaçları ile bezeli bahçesinde keyifli olduğu kadar doğal bir tatil ihtimalini misafirlerinin ayaklarına seriyor. Oda ve kahvaltı aracılığı ile konaklamanın gerçekleştiği tesisin restoran bölümünde, her sabah yöresel lezzetlerin de eşlik ettiği bir kahvaltı ile güne başlanabiliyor. Böylece, şehrin keşmekeşinden uzakta, huzurun ve dinginliğin yakınında ve daha da ötesi kendi evinizde gibi samimi bir ortamda konakladığınızı düşünebiliyorsunuz. Olympos Antik Kenti, Olympos Sahili, Çıralı Plajı, Yanartaş gibi yerleri yürüyerek keşfedebileceğiniz gibi, tesisin bisiklet kiralama hizmetinden de yararlanabiliyorsunuz. Tüm bunlara ek olarak, tesisin bir de kendine ait bir otoparkı bulunuyor.
Şehirlerin tek yaşam alanı olmadığının bilincinde, yüksek katlı beton binalara hapsolmuş hayatlarla yetinmeyen ve kuş cıvıltılarını, denizin dalgalarını, ağaç hışırtılarını özleyen insanlardan biriyseniz, yolunuz bir gün mutlaka Olympos’a ve Koala Bungalows’a düşecek demektir. Bir kısmı ağaç ve bir kısmı taş malzeme kullanılarak yapılmış köy tipi odalarda mışıl mışıl uyuduğunuzda, şaşkınlıkla yorgunluğunuzdan eser kalmadığını çünkü doğanın sizi tüm yüklerinizden arındırdığını göreceksiniz.
Antalya yönünden Kemer istikametinde ilerlerken, Tekirova ile Ulupınar’ı geçer ve Olympos yol ayrımına sapmak yerine 500 metre daha ilerleyişinizi sürdürürseniz, Olympos Antik Kenti’ne ulaşabilir ve Asmalı Köşk Pansiyon’un olduğu sağ yol ayrımına yani kamp alanına kolayca varabilirsiniz. Kaş ve Kumluca yönünden geliyorsanız, o zaman da Antalya istikametinde ilerleyip Belen yol ayrımına girebilir ve buradan Olympos Antik Kenti tabelalarını izleyebilirsiniz.
Hayalet Kamp Alanı
Olympos Antik Kenti’ne 100 metre mesafedeki Hayalet Kamp Alanı, limon ve portakal ağaçlarının olduğu geniş bir bahçeden ziyaretçilerine göz kırpıyor. Bu tesiste kendi çadırınızı kurabildiğiniz gibi, çadır da kiralayabiliyorsunuz. Hamaklarda güzel hayallere dalarak kendinizi huzurlu bir uykunun kollarına bırakabiliyor ya da çocuklarınızın salıncakta uçarcasına sallanmasına tanıklık ederek sizde yeniden çocuk olabiliyorsunuz. Tesisin otopark, tuvalet, mutfak, duş, buzdolabı, bulaşık yıkama alanı gibi olanaklarından yararlanmanın yanında, masa ve sandalye setlerini kullanabiliyor, ayrıca kafe ve restoran hizmetlerinden faydalanıp, yaptığınız yürüyüşlerde ciğerlerinizin genişlediğini deneyimliyor ve oturma alanlarında bir süre soluklanabiliyorsunuz.
Kamp alanına otobüsle gitmeyi tercih ederseniz, isterseniz Antalya otogarında Olympos’a giden minibüslere binebilirsiniz. Olympos kavşağında indiğiniz noktada, dolmuş yardımı ile kamp alanına ulaşabilirsiniz. Kamp alanına kendi özel aracınız ile gidecek iseniz, Kemer-Kumluca istikametini takip ederek Ulupınar köyünü geçmeniz ve yaklaşık 400 metre ileride bulunan antik kente giden yol ayrımına doğru ilerlemeniz halinde doğru yolda olduğunuz söylenebilir. Bu yöne saptığınızda, antik kente giden yolu takip ederek ve son yol ayrımından sağa dönerek, 50 metre içeride kalan tesise varma eylemini gerçekleştirebileceksiniz.
Hala’nın Yeri Kamp Alanı
Antalya’ya bağlı Kumluca ilçesinin Çıralı mevkiinde yer alan Hala’nın Yeri, Olympos Antik Kenti’nin yakınında bulunuyor. Kamp alanı, Antalya’nın merkezine bir hayli uzak bir nokta olmasına rağmen dolmuşlar aracılığı ile ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmıyor. 4 dönümlük tesisin 1 dönümlük kısmında yaklaşık 40-50 çadır kurulabiliyor. Çadır kurulacak alanlara tahta platformlar yapıldığından, düz ve yüksek zeminli çadırlarda tıpkı bir bebek gibi mışıl mışıl uyuyabiliyorsunuz. Portakal ağaçlarının ziyaretçileri selamladığı alanlarda, bu platformlar bulunmuyor ancak, zemin düz olduğu için bu bölgelere de çadır kurulabiliyor. Denize 15 dakikalık yürüme mesafesindeki kamp alanında, yürüyüş parkurunun Antik Kent içinden geçerek yapılıyor olması ise tesisin misafirlerine, herkesi hayran bırakacak fotoğraflar çekme konusunda fırsat sunuyor. Kamp alanındaki temel hizmetlerin başında kahvaltı ve akşam yemeği gelirken, duş, tuvalet, sıcak su ve elektrik gibi hizmetlerin varlığını da es geçmemek gerekiyor.
Olympos Antik Kenti yolu üzerinde bulunan kamp alanına toplu taşıma kullanarak ya da şahsi araçla gidilebiliyor. Toplu taşıma ile ulaşımı tercih edenler, Antalya ilçe otogarından Adrasan yönüne doğru giden dolmuşlara binerek antik kentin yol ayrımı noktasında inebiliyor ve çok kısa süren bir yürüyüşün ardından kamp alanına ulaşabiliyor. Kendi aracını tercih edenler ise Antalya-Kemer yolunu izleyip Ulupınar mevkiini geçtikten sonra antik kent yol ayrımına girerek kamp alanına varabiliyor.
Bellerofon Karavan ve Kamp Alanı
4 dönümlük bir arazi içinde hizmet veren ve bize doğayı dinlemeyi salık veren ilkesi ile Bellerofon Karavan ve Kamp Alanı, portakal, limon ve muz ağaçları ile içiçe bir ortamda yer alıyor. Kamp alanında doğayı dinlemeyi deneyimleyen kampçılar için, kendilerine ve gerçeğe dair pek çok şeyin sır perdesini aralayabilmeleri söz konusu olabiliyor. Tesiste 6 sabit çekme karavan, bir restoran ve bunlardan bağımsız geniş bir kamp alanı bulunuyor. Denize 100 metre mesafedeki kamp alanında, hem kendi çadırınızla hem de karavanınızla konaklayabiliyor ya da işletmeden kiralık çadır ya da kiralık karavan edinebiliyorsunuz.
Duş, sıcak su, elektrik, tuvalet ihtiyacı gibi temel ihtiyaçlara ek olarak, tesiste buzdolabı, masa, sandalye ve Internet hizmeti gibi hizmetlerden de faydalanılabiliyor. Yeşil, mavi ve gün batımı turuncusunun muhteşem uyumunun ruhları şenlendirdiği Bellerofon Karavan ve Kamp Alanı’nda, bu renk cümbüşü aracılığı ile kampçılar kendi iç dünyalarında taşıdıkları renklerle de tanışıyor.
Olympos Plajı’na birkaç adımlık yürüme mesafesinde bulunan tesise, Antalya ilçe otogarından Olympos’a hareket eden minibüslerle gelinebiliyor. Bu minibüslerin son durağında indikten sonra, Olympos’a giden dolmuşlara binen kamp severler hedefledikleri kamp alanına doğrudan ulaşılabiliyorlar.
Kalinka Bungalows ve Kamp Alanı
Kalabalıklardan sıyrılmayı göze alarak, kendini bulmanın yolculuğuna çıkanların adresi olan Kalinka Bungalow ve Kamp Alanı, sessizlikte saklı cevaplara ev sahipliği yapıyor. Bu cevapların peşine düşenler, çam ve çınar ağaçlarının gizemli bahçesine dalmaktan ve o cevapları bulmaktan geri durmuyorlar.
5 adet bungalovun bulunduğu işletmede, kendi çadırınızla konaklayabiliyor ya da çadır kiralayabiliyorsunuz. Internet, duş, tuvalet, sıcak su, elektrik gibi temel hizmetlerin yanı sıra Kalinka Bungalow ve Kamp Alanı’nda, ortak buzdolabı kullanımı ve çamaşır yıkama hizmetlerinin konforundan da istifade edebiliyorsunuz.
Denize çok yakın olan bu kamp alanında, kediler ve sessizlik size yol arkadaşlığı yapıyor. Sizde kendinizi adeta Alice’in Harikalar Diyarında yürüyormuş gibi hissediyorsunuz. Alice Harikalar Diyarındaki kedi gibi bu kediler de sizin kulağınıza şu bilgeliği fısıldıyorlar: Yürümekten yılmazsan, bir yere varırsın elbet. Çadırlar ve karavan evler aracılığı ile renkler ruhunuza nakış nakış işlerken, sizde kendinizle buluşmuş olmanın güçlü duygusu ile baş başa kalıyorsunuz.
Tesisin tüm odalarında ütü, ütü masası, elektrik ve banyo hizmeti ile hayatınız kolaylaşırken, leziz yemeklerle de damaklarınızı şenlendiriyorsunuz. Üstelik kamp alanına evcil hayvanların alınmaması söz konusu değil. Çünkü bu masalsı yerde herkese yetecek kadar yer var. Ayrıca, etkinlik açısından da, kano, dalış, bisiklet kiralama gibi pek çok seçenek bulunuyor. Kamp alanı, Olympos ruhunu yansıtırcasına doğal bir alan olarak kamp severleri doğayla bütünleşmeye çağırıyor. Bahçede yürüyüş yapabiliyor ya da hamakta kedilerle haşır neşir olarak zihninizi boşaltabiliyorsunuz.
Kalinka Bungalow ve Kamp Alanı’na ulaşabilmek için, Antalya ilçe otogarında bulunan Olympos minibüslerine binmeyi tercih edebilirsiniz. Olympos minibüsleri ile son durakta inerek, Çıralı dolmuşlarına aktarma yapabilir ve tesissin yakınında dolmuştan inerek alana ulaşabilirsiniz. Kamp alanına kendi aracınızla gelmeniz söz konusu olduğunda, Kemer istikametini takip etmeniz ve Çıralı yönüne dönmeniz yeterli olacaktır. Tesisin araçlar için otopark alanı bulunmaktadır.
HCO Kamp Alanı
Nar ağaçları ile dolu bir bahçede kamp yaparak sağlığınıza kavuşma fikri kulağınıza nasıl geliyor? Nar yapraklarının sarılık, ishal, mide ağrısı ve uykusuzluk tedavisinde kullanıldığını biliyor muydunuz? Soğuk algınlığı ve öksürük ile baş etmeye çalışıyorsanız, nar ağaçlarının olduğu bir yerde bulunduğunuz ve o ağacın yapraklarını kaynatabileceğiniz için gerçekten çok şanslısınız. İyi bir uyku çekmeyi mi özlediniz? Eğer nar ağaçlarının yapraklarının tatlı hışırtısını duyabiliyorsanız, uykusuzluğunuza cesurca meydan okuyabilirsiniz. Kronik kaşıntılı ya da sivilceli cilt, karın ağrıları ve bağışıklığı düşüren hastalıklar nar ağaçlarının taşıdığı şifaya asla karşı koyamazlar. Bu nedenle, 5,5 dönümlük pansiyon ve kamp hizmetlerinin bir arada olduğu HCO Kamp Alanı için bir tür sağlık kampı da denilebilir.
HCO Kamp Alanında, çadırların kurulduğu alanlarda taşın olmaması ve zeminin düzlüğü size çadırlarınızda rahat etmenin garantisini veriyor. Böylece, gerek kendi çadırlarınızda gerekse işletmeden kiralayabileceğiniz çadırlarda konaklayabiliyorsunuz, karavanınız ile otoparkta kalabiliyor ve kamp alanındaki hizmetlerden yararlanma fırsatı bulabiliyorsunuz.
22 adet bungalow ve 12 adet taş odanın yer aldığı kamp alanındaki odaların her birimde klima, duş ve tuvalet gibi hizmetlerden yararlanılabiliyor. Diğer kamp alanlarından farklı olarak, HCO Kamp Alanı’nın bir havuzunun olduğunun da altını çizmek gerekiyor. Kampta elektrik ve sınırsız Internet hizmetine ek olarak hamakta ve oturma alanlarında dinlenilebiliyor; günün herhangi bir saati sıcak su ile duş keyfi yapılabiliyor.
HCO Kamp Alanı’nda, sizi pek çok aktivite bekliyor. Örneğin sahil tutunuz sırasında kendinizi denizin kollarına bırakabiliyorsunuz. Sonra, doğa yürüyüşlerine çıkabiliyor, tekne turları sayesinde yeni koyların varlığını keşfedebiliyorsunuz. Antik kentte geçmiş zamanın izlerini takip edebiliyor ya da sessizliğin gizli dilini keşfederek dinginliğe ve huzura yelken açabiliyorsunuz.
Kamp alanı Olympos Antik Kenti’ne giden yol üzerinde olduğundan, Antalya yönünden Kemer ve Tekirova istikametinde ilerlemeniz ve Ulupınar mevkiini geçerek 500 metre kadar sonra Adrasan ve Olympos Antik Kenti yol ayrımına sapmanız uygun olacaktır. Böylelikle, 3 km boyunca sürdüreceğiniz yolculuk aracılığı ile Türkmendibi Sokak yoluna giriş yapabilir ve bu sayede, kamp alanına ulaşabilirsiniz. Bu esnada, eğer Nature Village Olympos tabelası yönünde ilerliyorsanız kamp alanına varma konusunda doğru yolda olduğunuza dair hiç şüpheniz olmasın.
Elif Kamp Alanı
Çıralı’da bulunan Elif Kamp Alanı, çadırda ve bungalow evlerinde konaklama hizmeti sunan atmosferi ile kampçılara konforlu bir ortam kadar samimiyetin insanın içini ısıtan sıcaklığını da sunuyor. Sıcak su, duş, tuvalet ve elektrik gibi temel hizmetlerinden başka, kampta lezzeti ile damak çatlatan ve çeşidi bol bir yemek listesinden de ayrıca söz etmek gerekiyor. Plaja hayli yakın olan kamp alanında, kampçıların akşam saat sekizden sonra sahile yaklaşmamaları öneriliyor. Çünkü nesilleri tükenmeye yüz tutmuş olan deniz kaplumbağaları Caretta Carettalar bu sahilde koruma altında yaşıyorlar. Elif Kamp Alanı’nda bu döngüyü reddetmeyerek, bir anlamda doğaya saygı duyuluyor. Doğaya saygı, yalnızca deniz kaplumbağalarını değil tüm canlılara saygıyı kapsıyor. Hal böyle olunca, Elif Kamp Alanı’nın ekibinde küçük ve sevimli hayvan dostlarımızın da kendine yer bulması kampçıları zerre kadar şaşırtmıyor.
Çıralı Sahili’ndeki kamp alanına gelirken, Antalya otogarından Çıralı’ya giden minibüsleri kullanabiliyorsunuz. Kendi aracınızla kamp alanına gelmeyi tercih ediyorsanız, Kemer-Tekirova istikametinde yolculuğunuzu sürdürerek Ulupınar mevkiini geçiyor ve Olympos-Çıralı tabelasını izleyerek kamp alanına ulaşmayı başarıyorsunuz.
Deep Green Bungalows
Portakal bahçesi deyip geçmeyin. Eğer portakal bahçelerinde gezinirken duyduğunuz kokuyu içinize çektiyseniz, artık o koku aklınıza mıh gibi çakılmıştır ve o kokuyu unutmanız olanaksızdır. İşte Deep Green Bungalows, Olympos vadisinin içinde böyle bir alanda 19 farklı tipteki bungalow evleri ile farkını ortaya koyuyor. Bu evlerin arasındaki mesafe sayesinde, hem kendi dünyanızda yaşayabiliyor ve o dünyayı büyütebiliyor, hem de ortak kullanım alanlarında diğer insanlarla sosyalleşme olanağına sahip olabiliyorsunuz. Bu evlerde günün 24 saati, gürül gürül sıcak su akıyor. Bungalow ev deyip geçmeyin, bu evlerde klima ayrıntısının bile atlanmamış olduğuna tanıklık ediyorsunuz. 3000 m2 alana kurulu olan Deep Green Bungalow evlerinde sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri ile mideniz bayram ederken, sınırsız Internet erişimi sayesinde kamp yaparken bile işlerinizi yürütebiliyorsunuz. Ayrıca, kütüphanede kitap okuyabiliyor, araştırma yapabiliyor, kutu oyunları ve masa tenisi sayesinde keyifli vakit geçirebiliyor, hatta dönemsel canlı müzik bile dinleyebiliyorsunuz. Kamp alanında, bu detayların yanında araçlarınızın güvenliği için otopark hizmeti de düşünülmüş.
Antalya otogarında Kumluca Seyahat, Çiçek Tur ve Batı Antalya minibüslerine binebiliyor ve Olympos’ta inerek, buradaki Olympos Tur araçları ile kamp alanına ulaşabiliyorsunuz. Eğer uçakla kamp alanına ulaşmak niyetindeyseniz, uçakla vardığınız Antalya Havalimanı’ndan 600 numaralı otobüse ya da tramvaya binerek otogara gelebiliyor ve yine yukarıdaki varış rotasını kullanabiliyorsunuz. Kendi aracınızı kullanma olasılığınız varsa, o zaman da Antalya yönünde Kemer-Kumluca tabelalarına dikkat ederek Kemer, Çamyuva ve Tekirova’yı geçebiliyor, Ulupınar sapağını takiben Çıralı yol ayrımına sapmadan doğruca Olympos yol ayrımına ilerleyebiliyorsunuz. Bu yönde yaklaşık 9 km daha yolculuk yaparsanız, karşınıza ikinci bir kez Olympos tabelası çıkıyor. Bu yönde bir süre daha ilerlemek, sizin sağ tarafınızda kalacak olan kamp alanına ulaşmanızı sağlıyor.
Bu arada, bungalow konaklama ücretleri yaz sezonuna ve resmi tatil günlerine bağlı olarak değişkenlik gösterdiğinden, güncel fiyatlardan haberdar olmak için mutlaka tesisi telefonla aramanız ya da tesisin resmi internet sitesini ziyaret ederek bilgi edinmeniz öneriliyor.
Engin Pansiyon ve Kamp Alanı
Çıralı’da bulunan sessizliği ile ünlü Engin Pansiyon ve Kamp Alanı, sizi sessizliğin içinde saklı seslerle ve içinizdeki ses ile buluşturuyor. Engin Pansiyon ve Kamp Alanı’nda çadırlarda ve klimalı odalarda konaklayabiliyorsunuz. Sıcak su, duş, tuvalet ihtiyaçlarınızın hiçbir aksama yaşanmadan giderildiği kamp alanında portakal, limon, zakkum ve dut ağaçları arasında tılsımlı kokular eşliğinde tatlı düşlere dalabiliyorsunuz. Hamaklarda ve sedirlerde derin ve enerjinizi tazeleyen uykular uyuyabiliyor, bu uykularda size rehberlik edecek rüyalar görebiliyorsunuz. Kahvaltı ve akşam yemeği listelerinde işletme sahiplerinin kendilerinin yetiştirdiği ürünlerle yapılan yemekler iştah kabartıyor. Ancak, bu listedeki ürünler dışında bir talebiniz olduğunda bunu gönül rahatlığı ile işletme sahipleri ile paylaşabiliyorsunuz. Çünkü burada müşteri memnuniyeti ve çözüm odaklı nazik yaklaşımlar her şeyin üzerinde tutuluyor. Tesisin bahçesinde çadır ve karavanlarla konaklayan kampçılar, sıcak suyu, duşları, tuvaleti, mutfağı, elektrik ve buzdolabını diğer kampçılarla ortak kullanıyorlar.
Çıralı’da, sahile neredeyse yürüme mesafesi kadar yakın bu kamp alanına gelirken, Antalya ilçe otogarından minibüse binilebiliyor. Kendi aracıyla kamp alanına gelmek isteyenler ise Kemer istikametinde ilerleyip Ulupınar mevkiini geçerek, Olympos-Çıralı yönüne dönebiliyorlar ve böylece, otopark alanı da bulunan kamp alanına herhangi bir sorun yaşamadan ulaşabiliyorlar.
Oda konaklama ücretleri, sezona bağlı olarak ve resmi tatil günleri dolayısı ile değişkenlik gösterebiliyor. Bu nedenle, kampçılara tesisi önceden arayarak güncel fiyat bilgisinden haberdar olmaları ve tesisin resmi Internet sitesi aracılığı ile önceden rezervasyon yaptırmaları öneriliyor.
Eski Beyaz Bungalows
Hem bungalow evleri, hem de kamp alanı ile kamp severlerin gönlüne taht kurmuş olan Eski Beyaz Bungalow, çam ağaçları ile kaplı bir alanda yer alıyor. Çam ağaçları, kam alanında oksijen oranının bir hayli yüksek olmasını sağlıyor. Kamp alanında, çadırı olmayanlara çadır kiralama olanağı sunulurken, kampçıların araçlarının ve karavanlarının güvenliği için otopark hizmeti ücretsiz olarak veriliyor.
Konforundan ödün vermeyenlerdenseniz, klimalı ve teknolojik olanaklarla donatılmış püfür püfür bungalow evlerde kavurucu yaz sıcağından etkilenmeden keyif çatabilirsiniz. Eğer klasik bir kamp sevdalısı iseniz, yani ne olursa olsun çadırdan şaşmıyorsanız o zaman da geniş, düz ve taşsız bir zemin sizi bekliyor.
Kampta ortak kullanım alanı olarak tuvalet, duş, sıcak su, elektrik ve buzdolabı gibi hizmetler kamp severlerin hayatını kolaylaştırırken, bahçe ve dinlenme alanlarında ve yürüyüş parkurlarında da sakinliğin ve dinginliğin izi sürülebiliyor.
Kamp alanı Olympos Antik Kenti’ne giden yol ayrımının ilerisinde ve yolun sağında kaldığından, buraya Antalya ilçe otogarından hareket eden minibüslerle ulaşılabiliyor. Özel aracıyla kamp alanına gelecek olanlar ise Kemer-Kumluca karayolunu takip edip antik kent yönüne döndüklerinde kamp alanına varmış oluyorlar.
Kamptaki konaklama ücretleri, sezona ve resmi tatillere göre belirleniyor. Bu nedenle, oluşabilecek değişiklilerden haberdar olmak için kampçılara işletmeyi mutlaka önceden aramaları tavsiye ediliyor.
Keçi Kamp Alanı ve Restoran
Bir yerin el değmemiş doğal güzelliği ve az biliniyor olması sizi cezbediyorsa, Olympos Antik Kenti’ne 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Keçi Kamp Alanı’nı keşfetme zamanınız gelmiştir. Portakal ağaçlarının davetkâr kokusu, Keçi Kamp Alanı’nın bakir güzellikleri ile birleştiğinde, bu kamp alanı sizin vazgeçilmez huzur ülkenize dönüşecektir.
Bu kamp alanında, sizin için gerekebilecek olan her ayrıntı hatta daha da fazlası düşünülmüş. Sıcak su, duş, tuvalet, elektrik gibi temel ihtiyaçlara ilaveten kamp alanında market, kafe, restoran, bahçe ve dinlenme alanları, yürüyüş parkurları ve ateş alanı gibi hizmetler de yer alıyor. Kamp alanında, şarj aleti, otopark, sınırsız Internet hizmeti gibi kampçılar için lüzumlu olabilecek hizmetler de ücretsiz gerçekleştiriliyor.
Keçi sütünden yapılan doğal dondurmaları ile nam salmış Olympos Antik Kenti yolu üzerindeki Keçi Kamp Alanı’na, Antalya ilçe otogarından Olympos’a giden minibüslerle ulaşılabiliyor. Bu minibüslerle son durakta iniyor ve antik kente giden dolmuşları kullanarak kamp alanına varabiliyorsunuz. Kendi arabanızla yolculuk yapıyorsanız, bu kez Kumluca istikametinde ilerleyip antik kent yol ayrımına girerek kamp alanına ulaştıran yolu bulabiliyorsunuz.
Aylak Yaşam Kampı
Olympos’taki Aylak Yaşam Kampı’nda yasemin kokusu, adeta içinize işliyor. At arabalarının üzerine inşa edilmiş, küçük ahşap yapıları andıran karavanlar bu kampın özgün yanına işaret ediyorlar. Bu karavanlarda konakladığınızda, sabah karavanınızın kapısını açar açmaz hem karavanın içine hem içinize güneş doğuyor ve palmiye ağaçları ile birlikte yeni bir günü selamlamanın mucizesini yaşıyorsunuz.
Kamp alanında ikisi açık ve ikisi kapalı olmak üzere toplam 4 adet duş bulunuyor. Tuvaletlerin ilerisindeki teraslı köşk olarak nitelenen ve etrafının tül ve keten perdelerle kaplı olduğu konaklama noktaları, nar ağaçlarının hemen yanı başında sizi doğanın kalbine doğru bir yolculuğa çağırıyor. Sabah köşke giren tavuklar ya da yatağınızın ucunda kıvrılıp uyuyan kediler, bu yolculuğun bir parçası olarak kamp alanındaki yaşamınıza dâhil oluyorlar.
Meeting Point Kamp Alanı
Çıralı’da içinize sular serpen bir kamp yapmak için yollara mı düştünüz? Meeting Point Kamp Alanı’ndan içeriye girmeye ve platformlarda çadır kurarak dinlemeye ne dersiniz? Tesiste, kampçılar için masa, sandalye, tuvalet, duş, elektrik, sıcak su gibi temel gereksinimlerden de öte, oturma alanları, ateş yakma alanları, manzara seyir alanları, voleybol alanları ve gölgelik alanlar kamp severlere konforlu bir ortam sunmayı amaçlıyor. Bu kampın olmazsa olmazı da hamak olarak kabul ediliyor. Kamp alanında, hamakta sallanmadan kampçılığın gereklerini tam olarak yerine getirmiş sayılmıyorsunuz. Çünkü hamakta sallanmak sizi stresinizden arındırıyor. Yapılan araştırmalar, doğru kurulmuş rahat bir hamakta uyumanın hayli sağlıklı olduğunu ifade ediyor. Kafanızın daha yukarıda olduğu bir uyku pozisyonu, kan dolaşımınızı ve nefes alış verişinizi zorlamayacağından uyku kalitenizi de olumlu yönde etkiliyor. Hamaktaki gibi sallanarak uyuyanlar, çok daha kısa sürede uykuya geçiyor ve daha da derin bir uyku uyuyorlar. Hamakta uzandığınızda üst bedeniniz aşağıda kaldığından, kan dolaşımınız olumlu bir etkiye maruz kalıyor. Böylece, toksinler vücuttan daha kolay atılıyor. Hem hamakta sallanmayı arzu ettiğinizde, mutlaka ağaçların olduğu bir yer bulmanız gerekiyor. Bu da sizin böyle yerler ararken, doğayla baş başa kalmayı deneyimlemenize neden oluyor.
Olympos Don Kişot Pansiyon
5000 m2 alan üzerine kurulmuş olan ve toplam 26 adet odası bulunan Olympos Don Kişot Pansiyon’da, farklı büyüklükte bungalow ağaç evler göze çarpıyor. Ahşap zeminli odalarda, banyo, kablosuz Internet, klima, saç kurutma makinesi ve tuvalet yer alırken, işletmede her sabah kahvaltı hizmeti de veriliyor. Ziyaretçiler, otelin restoranından, havuz kenarındaki barından, barbekü ızgaralarından ve ortak buzdolabı ile çamaşırhaneden faydalanabiliyorlar. Otelde, misafirler için açık havuz ve çocuk havuzu ile havuz şezlonglarına ve havuz şemsiyelerine ek olarak, resepsiyon, danışma, tur/bilet hizmetleri gibi hizmetler bulunuyor. Tesisten Olympos Plajı’na yalnızca 15 dakika yürünüyor. Kendi özel aracı ile tesise gelenlerin de unutulmadığı alanda, bu misafirlerin memnuniyeti için ücretsiz otopark hizmeti veriliyor. Eğer kendi çadırınız yanınızdaysa, burada çadır kampı da yapabiliyorsunuz ve tuvalet, duş ve elektriği diğer kampçılarla ortaklaşa kullanabiliyorsunuz.
Olympos İnci Pansiyon
Yeşilin binbir tonunun bir arada olduğu ağaçların içindeki Olympos İnci Pansiyon, bünyesinde ahşaptan yapılmış bungalow odalar barındırıyor. Pansiyonda ücretsiz Internet ve otopark hizmeti yer alıyor. Öte yandan, işletme kamp alanı olarak da hizmet veriyor. Çadır kampı yapabilmeleri için, burada ziyaretçilere ortak tuvalet, duş, sıcak su, elektrik gibi olanaklar sağlanıyor. Denize yalnızca 5 dakikalık bir mesafede konumlanmış olan Olympos İnci Pansiyon’un bungalow ağaç evlerinde klima hizmeti de dikkatlerden kaçmıyor. Olympos İnci Pansiyon’da ev yemekleri, yüzme havuzu ve denize ücretsiz servis gibi küçük ama önemli ayrıntılar kampçıların hizmetine sunuluyor.
Kadir’in Yeri Ağaç Evleri
Eğer maceradan maceraya atılmaktan yorulmayan adrenalin sever bir ruhunuz varsa ve o ruhun gereklerini yaşamaktan yanaysanız, sizin gibiler için Olympos’ta Kadir’in Yeri diye bir adres olduğunu bilmelisiniz. Bohem sığınağı bu mekân, öncelikle 2010 yılında Washington Post gazetesinde yayınlanan dünya çapında görülmeye değer en ilginç 10 yer listesinde kendine yer bulmuş. Ardından, 2011 yılında Los Angeles Times gazetesi tarafından dünyanın en ‘cool’ olduğu düşünülen 10 Hostel’inden biri seçilmiş.
Bu kampın en önemli özelliğinin evrenselliğe yaptığı vurgu olduğu düşünülüyor. Bu evrensellik çatısı altında, herkes herkesle eşit kabul ediliyor, kimse kimseyi yargılamıyor ve barış, dostluk ve kardeşlik burada çam ormanlarının ve portakal bahçelerinin arasında kendine yeşerecek zemin buluyor. Kadir’in Yeri’nin sırtını yasladığı Likyalıların yerleşim yeri Olympos’ta, Ortaçağ’dan sonra herhangi bir yerleşime rastlanmamış. Kent, zaman geçtikçe ağaçların arasında kaybolmuş ve bu hali, bir gizem unsuru olmuş.
Çevredeki Kamp Alanları
Beş Adalar Kamp Alanı
Gelidonya Feneri ile Korsan Koyu’nun bağrında kamp yapabileceğiniz, Beş Adalar Kamp Alanı’nda şehrin hay huyundan uzakta bir tatil yapılabiliyor. Platformların üzerine çadır kurulabilen bu tesiste, tuvalet, duş, ortak kullanım alanı olarak mutfak, buzdolabı, bahçe, manzara seyir alanı, elektrik, mangal alanı, yürüyüş parkuru, otopark ve oturma alanı gibi hizmetler yer alıyor. Likya yolu üzerinde yer alan bu kamp alanını, hm çadır kampı hem karavan kampı yapmak amacı ile kullanabiliyorsunuz. Bedeninizin ve ruhunuzun dinlenebileceği bu şirin kamp alanında, ortak kullanılabilecek 2 ayrı mutfak, buzdolabı, derin dondurucu, üstünde gölgeliklerin olduğu çadır alanları, aileler için masalar gibi hizmetler bulunuyor. Ayrıca, tuvalet ve banyoların temizliğine fazlasıyla özen gösteriliyor. Dahası, sıcak su hizmeti hiç aksamadığından günün her saati duş alınabiliyor. Düzenli elektrik sağlamak için güneş panellerinin kullanıldığı kampta çocuklar da unutulmamış. Kamp alanında, çocukların zamanlarını verimli bir biçimde değerlendirmeleri için boyama etkinliklerine yer veriliyor ve çocuklar için özel oyun alanları bulunuyor.
The King of Likya Kamp Alanı
Etrafında çam ağaçlarının yer aldığı, düz bir toprak zemini olan The King of Likya Kamp Alanı’nda, yalnızca kuş seslerini duyabiliyor ve kuşların ardı sıra kalbinizin hakikatine doğru mistik bir yolculuğa çıkabiliyorsunuz. Korsan Koyu’nda yer alan kamp alanında, patika yollar aracılığı ile koya inebiliyorsunuz. Ancak, Antalya’nın sıcağında geri dönmeniz zorlu bir süreç olabiliyor ve geri dönüş yolunda deyim yerindeyse susuzluktan diliniz damağınıza yapışabiliyor. Kamp alanında, platformlar üzerine kurulan çadırlar için gecelik ücret ödüyor, ortak kullanım alanlarını gönül rahatlığı ile diğer ziyaretçilerle paylaşabiliyorsunuz. Üstelik kendinize ait yiyecek ve içeceklerinizi tesisin buzdolabında herhangi bir ücret ödemeden saklayabiliyorsunuz. Ayrıca, kamp alanında tuvalet, elektrik, duş, buzdolabı, bulaşık yıkama yeri, otopark hizmeti gibi hizmetlerden de yararlanabiliyorsunuz. Mutfağın ortak kullanım alanı olduğu kamp alanında, bahçe ve dinlenme alanlarında kafa dinleyebiliyor, yürüyüş parkurlarında zihninizdeki sorulara cevap bulabiliyor, ateş ve mangal yakma alanlarında sevdiklerinizle geçirdiğiniz keyifli anlarınızın sayısını çoğaltabiliyorsunuz.
Furkan Kamp Alanı
Korsan Koyu yolu üzerindeki Furkan Kamp Alanı, manzarası ve gün batımları ile açık ara diğer kamp alanlarından sıyrılıyor. Bir aile işletmesi olan bu kamp alanı, doğa ile baş başa olma olanağı, temiz havası ve sessizliği ile ziyaretçilerine huzurun adresini bulmuş olma hissini yaşatıyor.
Düz çadır alanı, belli aralıklarla çadır kurmaya izin vererek kampçılara özgür bir alan olanağı tanıyor. Kampta, elektrik ihtiyacı karşılanabildiği gibi mutfak, tuvalet ve duş gibi ortak kullanılan yerlerin temizliğine gösterilen özen dikkatlerden kaçmıyor. Etrafta alışveriş yapılabilecek hiçbir mekân olmadığından, kampçıların yiyecek malzemelerini kamp alanına gelmeden önce edinmeleri tavsiye ediliyor. Çocuklu aileler için biçilmiş kaftan olan kamp alanında, denize girebilmek için kamp alanından koya inen patika yollar kullanılıyor. Ancak, bu yollardan tekrar kamp alanına dönmek kampçılar için hayli yorucu bir süreç olabiliyor. Furkan Kamp Alanı’nda, her sabah tesise gelen simitçiden sıcak simitlerinizi alabiliyor, demini almış çayınızla birlikte enfes bir kahvaltı edebiliyorsunuz. Günün ortasında ya da akşamüzerleri de mangal keyfine kendinizi bırakabiliyorsunuz.
Kemer-Kumluca yolunda Belen kavşağına geldiğiniz zaman, buradan toprak yola girerek ve hiçbir yöne sapmadan Karaöz Köyü’ne doğru ilerleyerek tesise ulaşabiliyorsunuz.
Son Çare Kamp Alanı
Son Çare Kamp Alanı, Furkan Kamp Alanı’nın 300 metre kadar ilerisinde ve Korsan Koyu’na yalnızca 2 dakikalık yürüme mesafesinde konumu ile karşımıza çıkıyor. Yeşil ve mavinin dans ettiği Son Çare Kamp Alanı’nda, kuş sesleri zihni yoran tüm gürültüleri bastırıyor. Oksijen oranı yüksek temiz havasından ötürü, kampçılar burada derin ve dinlendirici uykular uyuyorlar.
Son Çare Kamp Alanı’nda, çadır başına ücret alma politikası uygulanıyor. Öte yandan, yeme ve içme ile ilgili ihtiyaçların kamp alanına gelmeden önce temin edilmesi öneriliyor. Çünkü en yakın yerdeki markete ulaşmak için bile yarım saatlik bir süreyi harcamayı göze almadan olmuyor. Eğer yanınızda malzemeler varsa, ortak kullanım alanı olan mutfakta kendinize leziz yemekler yapabiliyorsunuz.
Çam ormanlarının içindeki düz toprak zemine kurulu taşsız alanlarda kurulmuş olan çadırlarda, gerçek bir kamp deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Kampta tüm ziyaretçilerin kullanabileceği hizmetler arasında tuvalet, elektrik, duş, buzdolabı, bulaşık yıkama yeri, bahçe ve dinlenme alanları, yürüyüş parkurları ve otopark gibi hizmetler de yer alıyor. Belen Kavşağı’ndan toprak yola sapıp, Korsan Koyu tabelalarını takip ettiğinizde, kamp alanına kolayca ulaşabiliyorsunuz.
Korsan Kamp Alanı
Antalya’da Kumluca’ya bağlı Korsan Kamp Alanı’nda, yanınızda kendi çadırınızı götürerek konaklayabiliyor ya da gibi kamp alanındaki kiralık çadırları kullanabiliyorsunuz. Bu kamp alanında, tuvalet, sıcak su, duş ve elektrik gibi hizmetlerin yanı sıra sınırsız Internet hizmeti, kafe ve otopark gibi her türlü ihtiyacınızın cevabı olabilecek hizmetleri elinizin altında bulabiliyorsunuz. Kamp alanındaki hamaklarda bir yandan yamacınıza ilişmiş kedilerle birlikte keyif çatarak, bir yandan kuşların çağrısına kendinizi bırakarak mutluluğun anlamını adeta baştan keşfediyorsunuz. Kendi aracınızla Kemer istikametinde ilerleyerek Belen kavşağına uzandığınızda ve buradan toprak yola saparak, Yeşilöz ve Karaöz köylerini geçtiğinizde rahatlıkla yol üzerindeki kamp alanına varabiliyorsunuz.