Pakistan uçak bileti ile yepyeni bir kültürü tanıyın

Güney Asya’da yepyeni bir kültürü tanımak ve her yönüyle farklı bir ülkeyi ziyaret etmek isterseniz Pakistan uçak bileti almalısınız. Pakistan gezi önerileri verdiğimiz bu yazımızda, ülke hakkında ayrıntılı bilgilere ilaveten nasıl ucuz uçak bileti alacağınıza ilişkin ipuçlarını da bulacaksınız. İran, Afganistan, Hindistan ve Çin ile komşu olan Pakistan, doğal güzellikleri ve kültürel çeşitliliği ile turistleri etkilemektedir. Ayrıca görkemli camileri ve tarihi eserleriyle de ülkeye dünyanın dört bir yanından turist çekmektedir. Antik tapınakları ile de ilgi çeken ülkeye, bir Pakistan uçak bileti alarak gidebiliyor.

Pakistan bulunduğu konum sonucunda çevresindeki dört devlete komşu olan bir ülke olduğu gibi, aynı zamanda Umman Denizi’ne de 1046 kilometrelik kıyısı olan bir ülke. Başkenti İslamabad olan Pakistan’da, resmi dil olarak Urduca ve İngilizce konuşuluyor ve Rupi para birimi kullanılıyor. Ülkeye her yıl Pakistan gezi turları ile gelen turistler, İngilizcenin yaygın olması sayesinde gezi sırasında sıkıntı yaşamıyorlar.

Pakistan kelimesi, Urduca “pak” ve “stan” kelimelerinden türetilerek oluşturulmuş. “Yer” anlamına gelen “stan” kelimesi ile “temiz” anlamına gelen “pak” kelimesinin birleştirilmesiyle, temiz olan yer anlamında Pakistan oluşmuş. Son derece temiz olan ülke 100 yıl boyunca İngiltere tarafından sömürüldüğü için, başta alt yapı sorunları olmak üzere, çok büyük sıkıntılar yaşıyor.

Pakistan Gezi Tavsiyeleri

Pakistan gezi tavsiyeleri başlığımızda, seyahatinizi planlama aşamasında nelerle karşılaşacağınıza yer vereceğiz. Sıcak ve kurak bir iklimin ülke genelinde hakim olduğu Pakistan’da, özellikle yaz aylarında sıcaklıklar 45°C’nin üstüne çıkabiliyor. Kış aylarında ise 3°C ila 8°C arasında sıcaklıklar görülüyor. Bununla birlikte ülkede kutup ikliminin görüldüğü kesimler de mevcut. Bu yüzden Pakistan uçak bileti almadan önce, seyahat tarihinizi doğru belirlemelisiniz. İlkbahar ve sonbahar ayları, geziniz için uygun olabilir. Özellikle Pakistan gezilecek yerler listesinde göreceğiniz tarihi eserleri rahat bir şekilde gezebilmeniz için, ılık sıcaklıkların olduğu bahar aylarını tercih etmelisiniz.

Pakistan Gezi Tavsiyeleri

Pakistan gezi tavsiyeleri başlığımızın bu kısmında, seyahatinizden önce ülke tarihi hakkında bilgi edinmenizi önereceğiz. Dünyadaki en kalabalık ülkelerin arasında 6.sıraya giren ülkenin kaderi, Hindistan ile bir olmuş ve iki ülke 100 yıl boyunca İngiliz sömürgesi olarak yaşamış. Ardından 1947’de Hindistan’dan ayrılarak bağımsız olmuş. Bu yüzden Pakistan gezi turları ile ülkeye seyahat ettiğinizde, karşınıza, nüfusunun yüzde 2’sine yakını Hindu ve yine yüzde 2’sine yakını Hristiyan olan bir halk çıkacak. Ayrıca yoğunlukları yüzde 1’in altında olan Sihler de mevcut. Bununla birlikte ülkenin yüzde 97’si Müslüman.

Pakistan’da Yemek Kültürü

Pakistan’da iken yemek yiyeceğiniz zaman, karşınıza sürekli acılı yemekler çıkacağını da belirtmeliyiz. Bunun nedeni ülkede acı baharatların bolca kullanılması. Pakistan mutfağı acılı yemeklerden oluşuyor ki, ülkede bulunan dünyaca ünlü fast food restoranlarında bile yemekler hep acılı olarak hazırlanıyor. Bu yüzden acısız yemekleri tercih ediyorsanız, yemeklerinizi sipariş ederken bunu belirtmelisiniz.

Pakistan’a Nasıl Gidilir?

Tripuck ana sayfasından ve mobil uygulamasından, özel indirimler ve kampanyalardan yararlanarak alabileceğiniz bir Pakistan uçak bileti ile ülkeye seyahat etmeniz mümkün. İstanbul ve İslamabad arasında yapılan aktarmalı ve aktarmasız uçuşları Tripuck üzerinden sorgulayabilir, belirlediğiniz seyahat tarihine uçuşunuzu alabilirsiniz.

Pakistan Gezilecek Yerler

Pakistan gezilecek yerler listemizde doğal güzelliklerden tarihi eserlere, harika el işi ürünlerin satıldığı yerel pazarlardan görkemli camilere, antik tapınaklardan tarihi hazinelere kadar gezilecek çok çeşitli yerler var.

İslamabad

Pakistan’ın başkenti olan İslamabad, tıpkı Nijerya’da 1980’lerde özel olarak tasarlanan ve dünyanın en yeni şehirlerinden biri olan Abuja gibi özel olarak inşa edilmiş. 1960’larda inşa edilen bu şehir, Karaçi’nin yerine başkent olması için tasarlanmış. Ülke bu adımıyla, saldırılara karşı kapalı olan bir başkent oluşturmayı amaçlamış. Zira Karaçi, denizden gelecek saldırılara açık bir şehirken, İslamabad etrafında dağların sıralandığı kapalı bir şehir olmuş.

Faysal Camii

Suudi Arabistan Kralı Faysal Bin Abdülaziz’in isminin verildiği ve 10 yılda tamamlanan bu camii, 75 bin kişilik kapasiteye sahip. Tasarımıyla bir Bedevi çadırına benzetilmeye çalışılan yapı, dünyanın en büyük camileri arasına giriyor ve her yıl çok sayıda turisti çekiyor. Tüm bu nitelikleriyle Faysal Cami’yi Pakistan gezilecek yerler listesine mutlaka eklemelisiniz.

Faysal Camii

Pakistan Anıtı

Gece ışıklandırmasıyla daha güzel görünen ve açan çiçek şeklinde tasarlanarak 2007 yılında açılan bu anıt, Pakistan’ın kültürel çeşitliliğini simgelemesiyle önem taşıyor.

Pakistan Anıtı

Lok Virsa Museum

Pakistan’ın kültürünü ve tarihini daha iyi anlamanızı sağlayacak bu müzede, ülkenin el sanatları koleksiyonlarını, tekstil koleksiyonlarını ve sanat eserlerini görebilirsiniz.

Shakarparian

İçinde çok sayıda anıt ve müze barındıran bu park, İslamabad’daki turistik yerleri gezerken yorulduğunuzda dinlenebileceğiniz yeşil ve geniş bir yer.

Karaçi

İslamabad şehrindeki gezilecek yerleri sıralarken söz ettiğimiz gibi, İslamabad inşa edilene kadar Karaçi şehri Pakistan’a başkentlik yapmış. Pakistan gezi turları ile gezebileceğiniz Karaçi’de çok önemli tarihi eserler bulunuyor.

Chaukhandi Mezarları

Her yıl çok sayıda arkeolog ve turist tarafından ziyaret edilen bu mezarlar, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. 15.yy ila 18.yy. arasında kum taşından oyularak yapılan bu güzellikleri Pakistan gezilecek yerler listesine mutlaka eklemeli, mezarların üstündeki büyüleyici süslemeleri görmelisiniz.

Chaukhandi Mezarları

French Beach

Umman Denizi’ne 1046 kilometrelik kıyısı olan Pakistan’da, French Beach adı verilen sahilde yüzebilir ve güneşlenebilirsiniz. Kıyılarda harika bir konumda olan ve bir Pakistan uçak bileti alarak pek çok turistin geldiği bu sahile gitmeden önce, rezervasyon yapmayı unutmayın.

Pakistan Ulusal Müzesi

Pakistan gezi tavsiyeleri almak isteyenlere kesinlikle gezmelerini önerdiğimiz bu müze, ülke kültürünü ve tarihini göreceğiniz harika eserlerle tanıyabileceğiniz noktalardan biri. Burada 11 galerinin yanı sıra; çok nadir olduğu kadar, çok da değerli olan kutsal kitabe kopyaları mevcut. Dünyanın her yerinden turistler, burada bulunan özel Kur’an-ı Kerim galerisini bir Pakistan uçak bileti alarak görmeye geliyorlar.

Lahor

Pakistan gezi turları ile gezebileceğiniz bir şehir de, ülkenin en çok ilgi çeken şehri olan Lahor. Burası hem tarihi eserleri hem de doğal güzellikleri ile ünlü bir yer.

Lahore Fort (Lahor Kalesi)

11.yy’da Gazneli Mahmut’un yaptırdığı bu kalenin içinde harika bahçeler, saraylar, camiler ve salonlar bulunuyor. Lahor’da eski şehir bölgesinde bulunan kale, Iqbal Park içinde yer alıyor. Bu park, Pakistan’ın en büyüklerinden biri. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren bu kaleyi gezerken, özellikle Aynalar Sarayı’nı mutlaka görmelisiniz.

Lahore Fort (Lahor Kalesi)

Badshahi Mosque

1673’te I.Alemgir Şah’ın yaptırdığı ve 40 bin kişi kapasiteli bu camii, dünyanın en büyük camileri arasında beşinci sırada yer alıyor. Camii aynı zamanda Pakistan’daki ikinci en büyük camii olarak ayrı bir önem arz ediyor. Yine Lahor’un eski şehir bölgesinde bulunan bu camiyi Pakistan gezi turları içine mutlaka eklemelisiniz.

Badshahi Mosque

Wazir Khan Mosque (Vezir Han Camii)

1635 yılında Şah Cihan’ın zamanında yani Babürler döneminde, yedi yılda inşa edilmiş bu cami, Shaikh İlam-üd Din Ansari tarafından yaptırılmış. Vezir Han adı verilen bu kişi, aynı zamanda Lahor valisi imiş. Bu cami hem mimarisi hem de içinde barındırdığı göz kamaştırıcı tasarımlarla fotoğrafçıları Lahor’a çekiyor.

Wazir Khan Mosque (Vezir Han Camii)

Minar-e-Pakistan

Tıpkı Lahor Kalesi gibi Iqbal Park içinde bulunan, 1960’ta yapılmaya başlanan ve 1968’de tamamlanan bu anıt, hem İslami mimarinin hem de modern mimarinin karışımı olan bir yapı. 62 metre uzunluğa sahip olan bu anıt, çok sayıda turistin görmeye geldiği önemli ve ünlü bir eser.

Minar-e-Pakistan

Lahore Museum

Tarihi 1865’e uzanan bu müze, Pakistan’ın Hindistan’a bağlı olduğu ve İngiltere sömürgesi altında olduğu yıllarda açılmış. Ülkenin en büyük müzesi olarak bir yıl içinde 250 binin üstünde ziyaretçinin gezdiği bu müzede; İslami eserlerden heykellere, Babürlerden kalan eserlerden değerli el yazmalarına kadar pek çok eser bulunuyor.

Lahore Museum

Çok değerli Kur’an-ı Kerim’ler, halılar, el yazmaları ve benzeri eserleri görmek için dünyanın dört bir yanından gezginler ve turistler buraya geliyor. Özellikle M.Ö. 6.yy. ila 4.yy. arasında yaşayan 16 krallıktan biri olan Gandhara Krallığı’na ait bir eser olan Gandharan heykeli, çok ilgi çekiyor.

Shalimar Gardens (Shalimar Bahçeleri)

Lahor’da bulunan ve mutlaka görmeniz gereken diğer bir yer de Shalimar bahçeleri. Bu bahçeler, dünya çapında ünlü olan ve UNESCO tarafından korunan bahçeler olarak çok ilgi çekiyor. 1640’larda yine Babürler tarafından yapılmış bu bahçeleri gezmeyi ihmal etmeyin.

Shalimar Gardens (Shalimar Bahçeleri)

Cihangir Türbesi

Pakistan’da bulunan pek çok eser gibi bu türbe de Babürler zamanından kalma. Babür İmparatorluğu’nun önemli bir hükümdarı olan Cihangir’e ait olan bu türbe, Pakistan’da çok ziyaret edilen noktalardan biri. 1605 – 1627 arasında dördüncü hükümdar olarak hizmet veren Cihangir, eşinin isteği üzerinde buraya defnedilmiş. Nur Cihan, Cihangir’in en sevdiği yer olan noktaya bu türbeyi yaptırmış.

Cihangir Türbesi

Faqir Khana Museum

Pakistan’a gelip de Güney Asya’nın en büyük özel müzesini görmeden dönmemelisiniz. Bir aileye ait olan bu müzede, ailenin biriktirdiği eşyalardan oluşan bir koleksiyon bulunuyor. Kökleri 18.yy’a uzanan bu aile tarafından oluşturulan koleksiyon, köklü bir tarih barındırıyor. Öyle ki, bu müzede 13 binden fazla eser görmeniz mümkün.

Sind

Sind, Pakistan’ın dört eyaletinden biri. Bu eyaleti listemize almamızın sebebi, burada çok önemli bir arkeolojik alanın bulunması.

Mohenco – Daro

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan bu alanın tarihi M.Ö. 2500 yıllarına uzanıyor. Bu alanın o yıllarda, Pakistan içindeki en büyük yerleşim yeri olduğu düşünülüyor. Arkeologlar bu alanda yaptıkları kazılarda çeşitli uygarlıklara ait olduğunu belirledikleri kalıntılara ulaşıyorlar. Sizi geçmişte uzun bir yolculuğa çıkaracak bu antik kent, son derece gizemli tarihiyle kaçırmamanız gereken önemli bir turistik nokta.

Mohenco – Daro

Pakistan’ın Doğal Güzelliklerini Keşfedin

Yukarıda sıraladığımız bu listede gezilecek yerleri gördükten sonra vaktiniz kalırsa ya da siz ayrıca vakit ayırmak isterseniz, Pakistan’ın doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. İslamabad’a yakın olan ve görmenizi tavsiye ettiğimiz bu güzelliklerden biri Kaghan Vadisi ve Saif – ul Maluk Gölü. Burası 3224 metre yükseklikte yer alan harika bir göl.

Pakistan’ın Doğal Güzelliklerini Keşfedin

Naran kentinde bulunan ve büyük bir alana yayılan Kaghan Vadisi içinde yer alan bu göl, buzulların erimesi sonucu oluşmuş. Dağ havasına ve yeşile doyacağınız bu harika vadide kamp kurmak maalesef yasak. Zira bu alanda kar leoparı ve şahin gibi çok sayıda vahşi hayvan yaşıyor. Ancak burada akşama kalmamak koşuluyla bir grup eşliğinde harika köyleri, şelaleleri ve yeşil alanları gezmeniz mümkün.

Bir Pakistan Uçak Bileti Alarak Yeni Bir Kültüre Kucak Açın

Tarihi eserleri, doğal güzellikleri ve çeşitli kültürüyle bu ülkeyi bir Pakistan uçak bileti alarak gezmeniz mümkün. Seyahat tarihlerinizi belirlerken ve gezinizi planlarken, yazımızda yer verdiğimiz gezi tavsiyelerine göz atabilir, ülke hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz. Uçak biletinizi alırken Tripuck ana sayfasına girerek indirimleri, fırsatları, kampanyaları paylaştığımız sayfalarımıza göz atabilir, ucuz uçak bileti yakalayabilirsiniz. Ayrıca Tripuck ile fiyatları karşılaştırarak aradığınız uçuşları en iyi fiyata yakalama olanağınız da mevcut. Uçak biletinizi aldıktan sonra havalimanında zaman kaybetmemek için, kullanacağınız havalimanı transfer hizmetini de Tripuck sayfasından alabilirsiniz.

Scroll to Top